Preskočiť na hlavný obsah

Racioláska s extra horkou príchuťou

Meno Silvia Antalíková ste si mohli na tomto blogu už všimnúť. Okrem recenzie na jej prvú knihu, sa tu objavil aj rozhovor s ňou. Jej druhá kniha Racioláska s extra horkou príchuťou bola moja jasná voľba pri výbere, ktorý mi umožnil Marenčin PT. 

Silvia Antalíková sa zaoberá témami, ktoré sú v dnešnej dobe dosť aktuálne a dôležité. Rovnako je to aj v tejto knihe. Čo pre ľudí znamená láska a peniaze? Každý má na to svoj pohľad. Niekto sa skôr zaujíma o priateľov a rodinu, no a niekoho môžu peniaze zničiť, lebo sú pre neho prvoradé. 
V knihe sú dve hlavné postavy, veľmi dobré priateľky. Každá je z odlišnej rodiny. Kým jedna pochádza z úžasnej rodiny, kde jej nič nechýbalo, druhá má problémov vyše hlavy. Jediná vec, ktorá jej vie pomôcť sú peniaze. No ako ich získať. Každý si vie predstaviť v akej dobe žijeme a najstaršie remeslo ešte nevymrelo, tak vás asi napadne, čo začnú tieto kamarátky robiť. 
Nech už mám k tomuto akýkoľvek veľký odpor a vždy si poviem, že vždy existuje nejaké riešenie ako tomu predísť, neodradilo ma to a bola som zvedavá ako kniha bude pokračovať. 

Ak ste od Silvii Antalíkovej nič nečítali, radím vám to napraviť. Patrí medzi moje najobľúbenejšie spisovateľky, tak možno je to trošku  subjektívne, no stojím si za svojim. Je to jedna z mála spisovateliek, ktorá píše veľmi pútavo a nenudí čitateľa nekonečnými opismi. Práve naopak opisy sú krátke a konkrétne. Nič odveci. Nesklamala ma ani v tejto knihe. Ja sa veľmi teším, aké témy vyťahuje a je mi tým sympatická. 
Myslím, že pochvál bolo už aj dosť :D :D . Bola tam však jedna vec, ktorá by mohla čitateľom prekážať. Viacero knižných blogerov a recenzentov nemá rado, keď hlavná postava je úplne dokonalá. Ja som v tejto knihe mala z toho blbý pocit. Človek je šťastný, má všetko čo chce, učí sa brutálne dobre, žiadne problémy. Ja viem, že hovoríme o knihách a svete fantázií, ale toto bol až veľmi bezchybný svet hlavnej hrdinky. Na druhej strane však to môže ukazovať čitateľovi, aký môže byť človek šťastný, keď nehľadí na materiálne veci ale skôr sleduje ľudí okolo seba a možno aj nesníva nad vecami, ktoré vie že nemôže mať a nakoniec bude mať také príjemné prekvapenie. 

Som veľmi rada za túto knižku a čakám na ďalšie veci od spisovateľky :P. 
Za recenzný výtlačok ďakujem vydavateľstvu Marenčin PT. Ak vás kniha zaujala môžete si ju zakúpiť v ich internetovom obchode.





 Názov: Racioláska s extra horkou príchuťou, Autor: Silvia Antalíková,  Vydavateľstvo: Marenčin PT, Žáner: romány pre ženy


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Milé listy pre ženy / Listy od tvojho Kráľa, Milovanej Princeznej

Keď mi táto drobná knižka prišla, chcela som si každý deň prečítať po jednom liste. Čo myslíte, ako to dopadlo? Za dva večery som ju mala celú zhltnutú. Okrem krásneho spracovania, ktoré sa ponúka čitateľovi, Sheri Shepher zapísala stránky, ktoré by sa páčili každej žene. Veď kto by sa nechcel cítiť ako princezná? Ale má to svoje ALE. 

Táto krásna mnohofarebná knižka otvorí oči ženám - pomôže im vidieť sa tak, ako ich vidí Boh. Mnohé dokonca ani nevedia, že sú dcérami Kráľa, že boli a sú vybrané aby boli jeho Princeznami. Niekde medzi detstvom a dospelosťou vyjednávajú so svojimi rozprávkovými snami, kde bývajú dotlačené do zmeny svojej identity - zmenu, ktorá bola navrhnutá vlastnými neistotami a pochybnými zlátaninami z médií. No tieto nežné, zamilované listy napísané z pohľadu samého Boha dokazujú, že každá žena je nádherná práve taká, aká je. Každá žena, ktorá kráča s dôverou za Božími zámermi, môže pomôcť a požehnať iných - dokonca aj budúce generácie. Je ťažké pozrieť sa na svoj…

Fitness tekvicový koláč

Ingrediencie  Cesto 1 šálka ovsených vločiek 2 lyžičky hnedého cukru pol šálky kokosu olivový olej
Plnka  pol kila maslovej tekvice pol šálky mandľového mlieka 3 lyžice medu 3 bielka 2 lyžičky škorice
Postup 1. Nakrájame tekvicu na malé kúsky a dáme variť do hrnca.  2. Medzitým ako sa varí tekvica si pripravíme základ.  Zmiešame dokopy ovsené vločky, kokos, trocha hnedého cukru a pár kvapiek oleja. Túto zmes natlačíme do formy na pečenie a dáme piecť na 10 minút na 200 stupňov. Pekáč si môžete vystlať papierom, ja som to však nerobila, pretože sa mi to vôbec neprilepovalo.  3. Na plnku požijeme už uvarenú tekvicu, ktorú rozmixujem najemno spolu s medom, škoricou, mandľovým mliekom ( ak nemáte mandľové, použite klasické ) a bielkami.  Rozmixovanú zmes vlejeme do pripravenej formy na pečenie.  4. Najprv dáme piecť na 20 minút po 210 stupňov a potom dopečieme na 170 stupňoch 30 minút.  Prajem dobrú chuť

Po veľmi dlhom čase... nákup kníh cez internet

Nepamätám si, kedy naposledy som si objednávala knihy..a to naozaj. Je to už veľmi dávno, lebo väčšinou som čítala z knižnice, alebo už z tých kníh, ktoré som mala doma a kupovala som len v kamenných kníhkupectvách. A aj tie nákupy sa niesli v duchu jedna maximálne dve knihy a dosť.

Teraz som bola donútená školou si niečo objednať, keďže sme si už vyberali témy bakalárskych prác. Ja som si zvolila literatúru ( logicky že... ) a téma sa viaže na autorku Margitu Kánikovú. Problém je však to, že jej knihy sa zháňajú už ťažšie. V kamenných kníhkupectvách ju vôbec nemali a na internete zväčša len 1. Jediný internetový obchod, ktorý mal AŽ dve jej knihy boli megaknihy.sk. Takže zo všetkej jej prózy som zohnala aspoň dve a zvyšné si budem môcť ísť zobrať do trnavskej knižnice. 

Kniha, ktorá sa ešte dá zohnať je V znamení púpavy, ktorú som naozaj videla vo viacerých internetových obchodoch. O piatej u Thalmeira je síce pokračovaním inej knihy, no aspoň niečo nech mám...Vždy je lepšie pracovať s…