Preskočiť na hlavný obsah

Ihnačák vs Ja

Zdravím vás pri novom článku. 

Asi nezvyk, že vidíte niečo pečené a žiadne knihy. ( až na tú lidlovskú ) 
Treba však povedať, že som človek, ktorý miluje robiť aj iné veci, ako špárať sa v literatúre. Medzi ne patrí aj čas trávený v kuchyni. Asi sa mi ešte nikdy nestalo, že by som prichystala niečo nejedlé, alebo hnusné. I keď musím sa priznať, že čo sa týka vizuálne stránky jedál, tam to poškrípava, keďže pri tom jedle som skôr praktik ako estét. 
V tomto článku, vám chcem ukázať jeden úplne super koláč.Bol chutný, jednoduchý a zvládne ho fakt každý. 
 Už podľa obrázkov je jasné, že ide o slané jedlo a je jasné odkiaľ som čerpala. Takže ak máte doma túto knihu, tak si recept viete v nej nájsť. Ja som sa snažila držať receptu, i keď nie na 100%. Ja totižto si recepty prispôsobujem. 
No a ak knihu nemáte, pridávam sem link na recept : Balkánsky koláč
- Ešte som si nebola istá, či to bude vyzerať tak ako v knihe....
Pri tomto pohľade som si naozaj nebola istá, či robím všetko správne. Ale zas nebrala som to tragicky, keďže chuťovo to bolo dobré. A podľa mňa pri jedle nie je až tak dôležité ako to vyzerá, ale ako to chutí!!
- A tu som sa už tešila. 
A naozaj ako malé dieťa. Môj prvý slaný ( balkánsky ) koláč a hneď to vyzeralo po upečení chutne. Aspoň z môjho pohľadu, neviem ako to vidíte vy? 
-Škoda, že sa nedá do článku preniesť tá vôňa.....
-Konečné moje hodnotenie dopadlo veľmi dobre. 
Pretože mne to chutilo a aj to vyzeralo dobre. A chutilo to aj iným ľuďom. Aby to nevyzeralo, že sa chválim a nikto iný to ani do úst nedal...
Samozrejme nikomu sa nič nestalo. Najprv som si však nebola istá tou rukolou. Predsalen je to dosť horký šalát a nepatrí medzi moje obľúbené, avšak úplne to pasovo do chuti so slonou plnkou. A neviem si ani predstaviť, že by som ho k tomu nedala, pretože dotváral lahodnú chuť. 

Takže ak máte radi/y pečenie a zaujal vás tento recept - hors sa do kuchyni. A to bol aj zmysel tohto článku, aby som vás nalákala na toto jedlo, lebo mne vážne chutilo :P


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Milé listy pre ženy / Listy od tvojho Kráľa, Milovanej Princeznej

Keď mi táto drobná knižka prišla, chcela som si každý deň prečítať po jednom liste. Čo myslíte, ako to dopadlo? Za dva večery som ju mala celú zhltnutú. Okrem krásneho spracovania, ktoré sa ponúka čitateľovi, Sheri Shepher zapísala stránky, ktoré by sa páčili každej žene. Veď kto by sa nechcel cítiť ako princezná? Ale má to svoje ALE. 

Táto krásna mnohofarebná knižka otvorí oči ženám - pomôže im vidieť sa tak, ako ich vidí Boh. Mnohé dokonca ani nevedia, že sú dcérami Kráľa, že boli a sú vybrané aby boli jeho Princeznami. Niekde medzi detstvom a dospelosťou vyjednávajú so svojimi rozprávkovými snami, kde bývajú dotlačené do zmeny svojej identity - zmenu, ktorá bola navrhnutá vlastnými neistotami a pochybnými zlátaninami z médií. No tieto nežné, zamilované listy napísané z pohľadu samého Boha dokazujú, že každá žena je nádherná práve taká, aká je. Každá žena, ktorá kráča s dôverou za Božími zámermi, môže pomôcť a požehnať iných - dokonca aj budúce generácie. Je ťažké pozrieť sa na svoj…

Môj vlastný vyrobený fotoalbum ( darček )

Zachvíľu sa začnem honba za nákupmi na Vianoce. Nepatrím k tým ľuďom, ktorí si spravia nekonečný zoznam a potom chodia po obchodoch a hľadajú to. Väčšinou sa riadim inštinktami, čo sa mi zapáči a myslím si, že by to potešilo obdarovaného, to kúpim. No už dlhší čas som mala vymyslený jeden darček, ktorý som však nechcela kupovať, ale vyrobiť.  Ide o fotoalbum, ktorý som však chcela spraviť na starý spôsob. 
Okrem fotiek, ktoré som dala vyvolať, som všetko kombinovala a vymýšľala sama. 
Teraz sa skôr fotky dávajú do tých jednoduchých fotoalbumov, kde sa len zastrčia a je to hotovo. Mne sa vždy páčili tie, ktoré majú ešte naše babky. Pre mňa je to také čarovné a nostalgické.
Keď som však pozerala také fotoalbumy na nete, prišli mi drahé. Možno som natrafila na zlú stránky, no väčšinou cena bola okolo 30e. To mi prišlo dosť...preto som vymyslela vlastný, na ktorý som potrebovala len dosky, papiere, tapetu, dosky a rošteky na lepenie fotiek. 
Čo sa týka ceny vyšlo ma to okolo 5 e, bez fotiek. …

Jablkovo-maková štrúdla bez cukru

V tomto prípade by som mala napísať, že v jednoduchosti je krása, keďže na tento koláčik som použila minimum surovín. A možno prekvapí aj fakt, že v ňom nie je cukor a to, prečo som namiesto štrúdľového cesta použila lístkové..  Mne ako diabetičke tam cukor vôbec nechýbal....a komu by chýbal, môže si štrúdlu v konečnej fáze pocukriť. 
INGREDIENCIE:1 celozrnné lístkové cesto
mak - podľa oka
2 veľké jablká 1 vajíčko
Na rozvaľkané lístkové cesto nasypeme makovú zmes a poukladáme nadrobno nakrájané jablká. To dôkladne zabalíme. V mištičke si ručne vyšľaháme vajíčko a natrieme ním vrch štrúdli. Dáme do rozohriatej rúry na 180stupňov na 30 minút. 
V prípade ak potrebujete ten cukor, tak si ho môžete dať už spolu s makom, alebo poprípade ním posypať štrúdlu. Mne celkom stačila sladkosť jabĺk, v ktorých je prírodný cukor. 
A ak ste náhodou alergický na mak, pokojne ho môžete zameniť napríklad za vlašské orechy. Buď najemno nakrájané, alebo v sypkej forme. 
Už stačí povedať len DOBRÚ CHUŤ