Preskočiť na hlavný obsah

Ihnačák vs Ja

Zdravím vás pri novom článku. 

Asi nezvyk, že vidíte niečo pečené a žiadne knihy. ( až na tú lidlovskú ) 
Treba však povedať, že som človek, ktorý miluje robiť aj iné veci, ako špárať sa v literatúre. Medzi ne patrí aj čas trávený v kuchyni. Asi sa mi ešte nikdy nestalo, že by som prichystala niečo nejedlé, alebo hnusné. I keď musím sa priznať, že čo sa týka vizuálne stránky jedál, tam to poškrípava, keďže pri tom jedle som skôr praktik ako estét. 
V tomto článku, vám chcem ukázať jeden úplne super koláč.Bol chutný, jednoduchý a zvládne ho fakt každý. 
 Už podľa obrázkov je jasné, že ide o slané jedlo a je jasné odkiaľ som čerpala. Takže ak máte doma túto knihu, tak si recept viete v nej nájsť. Ja som sa snažila držať receptu, i keď nie na 100%. Ja totižto si recepty prispôsobujem. 
No a ak knihu nemáte, pridávam sem link na recept : Balkánsky koláč
- Ešte som si nebola istá, či to bude vyzerať tak ako v knihe....
Pri tomto pohľade som si naozaj nebola istá, či robím všetko správne. Ale zas nebrala som to tragicky, keďže chuťovo to bolo dobré. A podľa mňa pri jedle nie je až tak dôležité ako to vyzerá, ale ako to chutí!!
- A tu som sa už tešila. 
A naozaj ako malé dieťa. Môj prvý slaný ( balkánsky ) koláč a hneď to vyzeralo po upečení chutne. Aspoň z môjho pohľadu, neviem ako to vidíte vy? 
-Škoda, že sa nedá do článku preniesť tá vôňa.....
-Konečné moje hodnotenie dopadlo veľmi dobre. 
Pretože mne to chutilo a aj to vyzeralo dobre. A chutilo to aj iným ľuďom. Aby to nevyzeralo, že sa chválim a nikto iný to ani do úst nedal...
Samozrejme nikomu sa nič nestalo. Najprv som si však nebola istá tou rukolou. Predsalen je to dosť horký šalát a nepatrí medzi moje obľúbené, avšak úplne to pasovo do chuti so slonou plnkou. A neviem si ani predstaviť, že by som ho k tomu nedala, pretože dotváral lahodnú chuť. 

Takže ak máte radi/y pečenie a zaujal vás tento recept - hors sa do kuchyni. A to bol aj zmysel tohto článku, aby som vás nalákala na toto jedlo, lebo mne vážne chutilo :P


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Milé listy pre ženy / Listy od tvojho Kráľa, Milovanej Princeznej

Keď mi táto drobná knižka prišla, chcela som si každý deň prečítať po jednom liste. Čo myslíte, ako to dopadlo? Za dva večery som ju mala celú zhltnutú. Okrem krásneho spracovania, ktoré sa ponúka čitateľovi, Sheri Shepher zapísala stránky, ktoré by sa páčili každej žene. Veď kto by sa nechcel cítiť ako princezná? Ale má to svoje ALE. 

Táto krásna mnohofarebná knižka otvorí oči ženám - pomôže im vidieť sa tak, ako ich vidí Boh. Mnohé dokonca ani nevedia, že sú dcérami Kráľa, že boli a sú vybrané aby boli jeho Princeznami. Niekde medzi detstvom a dospelosťou vyjednávajú so svojimi rozprávkovými snami, kde bývajú dotlačené do zmeny svojej identity - zmenu, ktorá bola navrhnutá vlastnými neistotami a pochybnými zlátaninami z médií. No tieto nežné, zamilované listy napísané z pohľadu samého Boha dokazujú, že každá žena je nádherná práve taká, aká je. Každá žena, ktorá kráča s dôverou za Božími zámermi, môže pomôcť a požehnať iných - dokonca aj budúce generácie. Je ťažké pozrieť sa na svoj…

Fitness tekvicový koláč

Ingrediencie  Cesto 1 šálka ovsených vločiek 2 lyžičky hnedého cukru pol šálky kokosu olivový olej
Plnka  pol kila maslovej tekvice pol šálky mandľového mlieka 3 lyžice medu 3 bielka 2 lyžičky škorice
Postup 1. Nakrájame tekvicu na malé kúsky a dáme variť do hrnca.  2. Medzitým ako sa varí tekvica si pripravíme základ.  Zmiešame dokopy ovsené vločky, kokos, trocha hnedého cukru a pár kvapiek oleja. Túto zmes natlačíme do formy na pečenie a dáme piecť na 10 minút na 200 stupňov. Pekáč si môžete vystlať papierom, ja som to však nerobila, pretože sa mi to vôbec neprilepovalo.  3. Na plnku požijeme už uvarenú tekvicu, ktorú rozmixujem najemno spolu s medom, škoricou, mandľovým mliekom ( ak nemáte mandľové, použite klasické ) a bielkami.  Rozmixovanú zmes vlejeme do pripravenej formy na pečenie.  4. Najprv dáme piecť na 20 minút po 210 stupňov a potom dopečieme na 170 stupňoch 30 minút.  Prajem dobrú chuť

Knihy časom zabúdané - Nebo nie je výmysel

Názov : Nebo nie je výmysel
Orig. názov: Heaven is for real
Autor : Todd Burpo
Preklad: Dominika Uhríková
Vydavateľstvo: Tatran
Rok vydania: 2011
Počet strán : 184
Väzba: tvrdá
Žáner: Skutočné príbehy

Keď sa malý Colton Burpo uzdravil zo zápalu slepého čreva, celá rodina jasala. Bol to priam zázrak. Nikto však ani len netušil, aký príbeh sa v najbližších mesiacoch začne vynárať v chlapcových spomienkach – príbeh krásny a nezvyčajný o ceste do neba a naspäť. Len trojročný Colton vyrozprával rodičom, ako počas operácie opustil svoje telo. Dokázal, že neklame, keď presne popísal, čo robili rodičia v inej časti nemocnice, kým on ležal na operačnom stole. Vylíčil, ako navštívil nebo, a opakoval slová ľudí, ktorých tam stretol, hoci predtým ich nikdy nevidel, ba dokonca spomenul udalosti, čo sa odohrali dávno predtým, než prišiel na svet. Navyše ohromil rodičov opismi a záhadnými podrobnosťami o nebesách presne podľa Biblie, hoci nevedel čítať. S dojemnou naivnosťou a detsky smelou úprimnosťou Colto…