Preskočiť na hlavný obsah

Hráškový dip so zeleninou

Recept sa nachádza aj v časopise Dobré jedlo ! 
Do tohto článku píšem postup, ktorý som si zvolila ja. 
Budete potrebovať: 
Zelenina: mrkva, zeler, cuketa, rímsky šalát. - všetko som dala podľa potreby pre dve osoby
Hráškový dip - do pol kila hrášku, 100g balkánskeho syru, 250g riccoty, strúčik cesnaku, soľ, šťava z polovice citrónu a na ozdobenie domáca mäta. 

Postup: 

1. Hrášok si uvaríte a schladíte studenou vodou. Pridáte k nemu syry, citrónovú šťavu, cesnak a soľ podľa chuti. Všetko to zmiešate a rozmixujete ručným mixérom. 

2. Zeleninu si umyjete a nakrájate na obdĺžniky, aby sa ňou dal dip naberať. 

3. Naservírujete podľa svojej predstavivosti a môžete podávať. 

Jedlo môžete podávať ako predjedlo, ale keďže je v ňom syr, tak aj vie poriadne zasýtiť. ( overené :D ) 

Dobrú chuť. 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Milé listy pre ženy / Listy od tvojho Kráľa, Milovanej Princeznej

Keď mi táto drobná knižka prišla, chcela som si každý deň prečítať po jednom liste. Čo myslíte, ako to dopadlo? Za dva večery som ju mala celú zhltnutú. Okrem krásneho spracovania, ktoré sa ponúka čitateľovi, Sheri Shepher zapísala stránky, ktoré by sa páčili každej žene. Veď kto by sa nechcel cítiť ako princezná? Ale má to svoje ALE. 

Táto krásna mnohofarebná knižka otvorí oči ženám - pomôže im vidieť sa tak, ako ich vidí Boh. Mnohé dokonca ani nevedia, že sú dcérami Kráľa, že boli a sú vybrané aby boli jeho Princeznami. Niekde medzi detstvom a dospelosťou vyjednávajú so svojimi rozprávkovými snami, kde bývajú dotlačené do zmeny svojej identity - zmenu, ktorá bola navrhnutá vlastnými neistotami a pochybnými zlátaninami z médií. No tieto nežné, zamilované listy napísané z pohľadu samého Boha dokazujú, že každá žena je nádherná práve taká, aká je. Každá žena, ktorá kráča s dôverou za Božími zámermi, môže pomôcť a požehnať iných - dokonca aj budúce generácie. Je ťažké pozrieť sa na svoj…

Fitness tekvicový koláč

Ingrediencie  Cesto 1 šálka ovsených vločiek 2 lyžičky hnedého cukru pol šálky kokosu olivový olej
Plnka  pol kila maslovej tekvice pol šálky mandľového mlieka 3 lyžice medu 3 bielka 2 lyžičky škorice
Postup 1. Nakrájame tekvicu na malé kúsky a dáme variť do hrnca.  2. Medzitým ako sa varí tekvica si pripravíme základ.  Zmiešame dokopy ovsené vločky, kokos, trocha hnedého cukru a pár kvapiek oleja. Túto zmes natlačíme do formy na pečenie a dáme piecť na 10 minút na 200 stupňov. Pekáč si môžete vystlať papierom, ja som to však nerobila, pretože sa mi to vôbec neprilepovalo.  3. Na plnku požijeme už uvarenú tekvicu, ktorú rozmixujem najemno spolu s medom, škoricou, mandľovým mliekom ( ak nemáte mandľové, použite klasické ) a bielkami.  Rozmixovanú zmes vlejeme do pripravenej formy na pečenie.  4. Najprv dáme piecť na 20 minút po 210 stupňov a potom dopečieme na 170 stupňoch 30 minút.  Prajem dobrú chuť

RECENZIA - Nonstop kníhkupectvo pána Penumbru ( Robin Sloan )

Názov: Nonstop kníhkupectvo pána Penumbru, Origin. názov: Mr. Penumbra´s 24- hour Bookstore, Autor: Robin Sloan, Preklad: Pavol Lukáč , Rok vydania: OR-2012/SR- 2013Počet strán: 288Vydavateľstvo: Aktuell, Žáner: dobrodružný román, Moje hodnotenie: 4/5
Tento román je veselý a vzrušujúci príbeh o knihách a moderných technológiách, o šifrovaní a sprisahaní, priateľstve, mladej láske a tajomstve večného života. Dokonalý príbeh pre 21. storočie, plný záhad, tajomstiev, tajných kódov a krásneho písma. Autor výborne zachytil súčasnosť, vytvoril úplné nový a úžasný svet. Kombinuje prvky fantázie, tajomstva, priateľstva a dobrodružstva ako nový spôsob nazerania na moderný konflikt prechodu medzi novými a starými technológiami.
Kniha, ktorá vychádza v 25 krajinách, oplýva inteligentným humorom a jedným dychom si ju prečítajú čitatelia všetkých vekových kategórii, aj zanietení itečkari a programátori, ktorí zistia, že majú s hlavným hrdinom veľa spoločného. Jej autor, mladý americky spisovateľ…